Veilig en nauwkeurig uitlezen van moeilijk bereikbare watermeters

Waterbedrijf Vitens was op zoek naar een technologie waarmee hun technici nauwkeurig watermeters kunnen uitlezen die zich ondergronds bevinden of die door metalen platen zijn afgedekt. Zowel met het doel om de operationele efficiëntie te vergroten (meterstanden exact uitlezen in plaats van schatten) als ook het voorkomen van mogelijk onveilige situaties voor medewerkers ter plaatste.

Op een pilotproject van Vitens in Leeuwarden heeft Brinck Meettechniek slimme Sensus watermeters geleverd en geplaatst die communiceren via het Flexnet netwerk van Sensus-Entropia. Het FlexNet-netwerk is intelligent ontworpen met overlappende dekking, zodat de verbinding met de watermeters altijd gegarandeerd is. Gecombineerd met het sterke bereik en de penetratiegraad over gevarieerd terrein, zorgt dit voor een nauwkeurige uitlezing van ook moeilijk bereikbare watermeters. 

De installatie van de watermeters en de smart-points verliep vlekkeloos. Het uitlezen van de meters werkte perfect vanaf het eerste moment. Alle meters op de bezochte adressen konden worden aangesloten en uitgelezen via FlexNet.

 IMG 7003

Lees voor meer informatie de volledige versie van het Sensus persbericht in het Nederlands:Sensus_Persbericht_Vitens_NL_def.pdf

De originele press-release (Engelstalig) op de website van Sensus is hier te vinden.

Meer weten over smart metering in de watersector? Onze specialisten adviseren u graag via 036-5479500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.