Nieuw! Bij CIJ Borculo

Lang niet alle meetinstrumenten meten honderd procent nauwkeurig. Het is verstandig om ze daarom periodiek te controleren op hun meetnauwkeurigheid en indien nodig bij te stellen.

CIJ Borculo is een onafhankelijke en deskundige partij voor het uitvoeren van kalibraties, certificatie, service en installatie van meetmiddelen en meetinstallaties. Meer informatie treft u aan op de website van CIJ Borculo.

Nieuw: de energiescan

Een CIJ Energiescan bestaat uit de volgende onderdelen:
• Power Quality meting• Energiemonitoring

Bovenstaande metingen worden uitgevoerd conform de NEN-EN 50160.
Gedurende een week worden alle parameters gemeten en verzameld in een memobox. Na afloop van de meting wordt eDraden-kleinr d.m.v. een rapport de resultaten gepresenteerd en indien gewenst wordt dit d.m.v. een presentatie toegelicht.

Wat is Power Quality meting?
Middels onze Quality meting kan inzicht verkregen worden in de kwaliteit van de spanning en stroom. Belangrijkste parameters zijn spanningsdips, spanningspieken, flicker en harmonische vervorming (EN50160 / EN-IEC 61000-serie).
Belangrijk in eindgebruikerinstallaties is het functioneren van individuele apparaten en de interactie tussen verschillende gebruiksapparaten. Dit laatste kan tot niet goed functioneren van apparaten leiden met als gevolg dat de betrouwbaarheid van bedrijfsprocessen wordt aangetast.

Energiemonitoring
Met een energiemonitoring krijgt u inzicht in uw energieverbruik en in de mogelijkheden om energie te besparen. Ook krijgt u inzicht in de verdeling van de energiestromen.

Energiebesparing door energiemonitoring
Veel bedrijven en organisaties weten best hoe hoog hun energienota is, maar kunnen niet precies vertellen hoe hoog het gasverbruik in één vestiging is, of hoeveel elektriciteit die ene zware machine of koelinrichting verbruikt. Zo blijven besparingsmogelijkheden die eigenlijk voor het grijpen liggen, onbenut. Met de dienst energiemonitoring krijgt u deze mogelijkheden helder aan het licht.

Gedetailleerd inzicht in uw energieverbruik
Met ons energiemonitoring systeem lezen we alle meetdata voor u uit en kunnen we bijvoorbeeld per vestiging, afdeling of productie-eenheid inzichtelijk maken welke energiestromen er lopen. Zo kunt u als vastgoedbeheerder bijvoorbeeld de juiste energiekosten per woning of winkel doorberekenen aan de gebruikers. U ziet ook direct waar uw energievreters zitten en waar u energie kunt besparen. Letterlijk: u heeft toegang tot uw eigen meetdata. Zo weet u ook wanneer u moet ingrijpen om piekbelasting te voorkomen. Bovendien ziet u meteen wat de effecten zijn van besparingsmaatregelen die u neemt. Indien gewenst, begeleiden wij u vervolgens bij het monitoren van uw data, het signaleren van onregelmatigheden en het op orde brengen van uw energiestromen.

Voorbeeld presentatie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de Energiescan of u heeft hieromtrent vragen neem dan gerust contact met ons op.
Telefoon: 0545 - 280 986 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.